Seo Services

"Для мене дзюдо - це життя", - Наталія Чистякова


Виконавчий комітет відзначив спортивні досягнення Наталії Чистякової. Тому ми вирішили поспілкуватись із ніжинською чемпіонкою та гордістю нашого міста.

Наталія Чистякова народилась та проживає в Ніжині. З шести років займається дзюдо в клубі «Спарта». Зараз їй 18 і вона  майстер спорту та багаторазова чемпіонка України з дзюдо та самбо. До того ж, вона  навчається в Сумському університеті на тренера і водночас у Ніжинському агроінституті.

Що для Вас дзюдо та чому Ви обрали зовсім нежіночий вид спорту?
Дзюдо для мене – це життя і тут я повторю девіз нашого клубу - дзюдо – це не просто боротьба, це стиль життя. Я зовсім не вважаю, що дзюдо це нежіночий вид спорту, бо  сила духу і характер не залежать від статі.

Яке Ваше найбільше спортивне досягнення?
Моє найбільше досягнення - це срібло на юнацькому олімпійському фестивалі в Дьорі, Угорщина. А останній чемпіонат, який я перемогла - це чемпіонат України до 23 років в Сумах та чемпіонат України в Харкові.

Наскільки ми знаємо, у Вас була серйозна травма, яка пов’язана із заняттями спортом. Як сім’я відноситься до того, що Ви продовжується боротися?

Мама завжди хвилюється за мене, через мою травму. Але розуміє, що спорт я не покину. Від мами я відчуваю перш за все підтримку та віру в мене.

Яка Ваша мрія?
Виграти на Олімпійських іграх та стати першим олімпійським чемпіоном в історії міста.

Хто є Вашим кумиром, чи когось наслідуєте?
Моїм кумиром є американська дзюдоїстка, дворазова олімпійська чемпіонка Кайла Харрісон. Зокрема, вона також виступає у моїй вазі.


Ким бачите себе в майбутньому?
Думаю, що напевне, тренером. Мені дуже подобається спостерігати за тим, як мій тренер, Сергій Альбертович, дає поради та навчає учнів, мені подобається робота з дітьми.

Які цілі Ви ставите перед собою на найближчий час?
Перемоги. Зараз ми буде боротися у чемпіонаті України до 21 років, а у наступному місяць на чемпіонаті Європи з самбо в Кіпрі.

Постійні заняття з дзюдо, навчання у двох університетах. Чи вистачає часу на розваги?
Звісно, що так. Я завжди у школі була відмінницею і вважаю, коли люди говорять, що в них не вистачає часу на навчання через  спорт, це просто відмазки. Тому що, я завжди все встигала і встигаю. Окрім навчання, у школі відвідувала репетиторів, їздили на змагання, збори. Я чітко розуміла, що спорт - не причина приходити непідготовленим до школи чи в університет. Зараз встигаю читати книги, вишивати, займаюсь йогою та відпочиваю з друзями. Так, було важко, але перемоги інакше не даються.


"Для мене дзюдо - це життя", - Наталія Чистякова "Для мене дзюдо - це життя", - Наталія Чистякова Reviewed by nizhynprovse on березня 23, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.