Seo Services

В Чернігові встановлять підземні контейнери для сміття


Цього року в Чернігові вперше встановлять сміттєві майданчики з заглибленими в землю контейнерами.  Серед переваг, які мають підземні контейнери в порівнянні з нинішніми – краще забезпечення чистоти на території та зручніше логістика при вивозі сміття.

Управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради вже оголосило в системі публічних закупівель "PROZORRO" тендери на будівництво 8 майданчиків за адресами: вулиця Космонавтів, 5, Доценка, 11, Генерала Бєлова, 29 та 18, Генерала Пухова, 152,150, 142 та 140.

Як розповіли в управлінні ЖКГ, за більшістю цих адрес контейнерних майданчиків раніше не було – там будинки обладнані сміттєпроводами. Місця визначалися за результатами кількамісячного вивчення фактичних потреб мікрорайону. Враховувалися маршрути, якими там ходить більшість людей, норми і фактичні обсяги накопичення сміття, можливості під’їзду техніки і ще багато факторів.

Зараз майданчики з такими контейнерами вже є в Львові та Києві, а також ними користуються чимало європейських міст. Однак сказати, що Чернігів у цьому точно повторить якесь із міст, не можна . Перед тим, як приступати до проектування, фахівці з Чернігова вивчали весь наявний досвід. Особливу увагу звертали на «слабкі місця», щоби в нашому місті одразу їм запобігти.

Відповідно до планів і тендерної документації, перші 8 майданчиків мають побудувати до 1 листопада. Як видно з адрес, усі вони зосереджені в одному районі міста. Окрім того, вже замовлене їх проектування за наступними адресами – поблизу, зокрема, в районі вул.Рокоссовського. Тож цього року планують встигнути побудувати більше, додали в управлінні ЖКГ.

В Чернігові встановлять підземні контейнери для сміття В Чернігові встановлять підземні контейнери для сміття Reviewed by nizhynprovse on квітня 11, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.