Seo Services

Від сьогодні за несвоєчасну сплату комуналки буде нараховуватися пеня



Із 1 травня в Україні набув чинності Закон "Про житлово-комунальні послуги", який передбачає нарахування пені за несвоєчасну сплату послуг у розмірі 0,01% від суми боргу за кожен день прострочення.

Загальний розмір сплаченої пені не може перевищувати 100% загальної суми боргу. Нарахування пені починається з першого робочого дня, наступного за останнім днем граничного строку внесення плати за житлово-комунальні послуги.

Окрім того як зазначає Міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко на свої сторінці в Facebook: " Закон запускає ринок житлово-комунальних послуг, встановлює чіткі правила взаємовідносин між споживачами та надавачами послуг, дає споживачам механізм захисту своїх прав".

Новий закон також передбачає:
-        
           впровадження типових видів договорів, які дозволять співвласникам будинків або окремим споживачам самостійно обирати модель постачання комунальних послуг у їх будинках;

-          домовлятися з компанією-управителем, яка буде надавати послуги, щодо вартості послуг;

-          делегувати управителю частину функцій з управління спільним майном будинку;

-          монетизацію субсидій на надання житлово-комунальних послуг;

-          унормовує порядок надання послуги з управління будинком, який раніше юридично не був визначений.

Від сьогодні за несвоєчасну сплату комуналки буде нараховуватися пеня Від сьогодні за несвоєчасну сплату комуналки буде нараховуватися пеня Reviewed by nizhynprovse on травня 01, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.