Seo Services

Юлія Петренко – творчий наставник року


Вчора пройшов міський конкурс «Людина року» і ми вирішили кожного дня ознайомлювати ніжинців з гордістю нашого міста, людьми, які стали лауреатами премії у 19 номінаціях.

У номінації «Творчий наставник року» перемогу здобула Юлія Петренко.

Юлія  Петренко народилась у Козельці на Чернігівщині. Навчалась Юлія у Ніжинському училищі культури ім. Марії Заньковецької, з 2005 року – НДУ ім. М. Гоголя, а потім  у Львівській Національній академії мистецтв.

Відома ніжинська майстриня зараз викладач-методист дитячої школи мистецтв, Відмінник освіти України, «Майстриня року – 2003», що нагороджена почесними відзнаками та грамотами Міністерства культури і туризму, Міністерства освіти і науки, Чернігівської ОДА, багаторазова переможниця конкурсів та фестивалів.

Її персональні виставки експонуються у багатьох містах України та закордоном. Роботи Юлії завжди привертають увагу через авторську техніку -  «Ліплення картин-барельєфів із солоного тіста чи синтетичної глини», яку часто називають «українським 3D».

Особливо майстриня пишається перемогами своїх учнів. Вони переможці та лауреати різнорівневих міжнародних, всеукраїнських, регіональних та міських конкурсів. Серед учнів Юлії – авторки національних рекордів Анастасія Майорова («Найбільша колекція пейзажів на гарбузових зернятках») і Кароліна Пархоменко («Найменший тризуб із солоного тіста»).


Серед її учнів і власні діти, як зізнається сама Юлія в інтерв’ю виданню «Gorod.cn.», першими  іграшками її дітей були фарби й пензлі. Старша донька Поліна вже перемагає у перших свої конкурсах, а її роботу можна було побачити на одному з конкурсів у Кракові на центральній площі міста.

Окрім основної своєї діяльності, Юлія встигає займатись і громадською активністю. Вона розписувала стіни Ніжинської дитячої поліклініки та освітніх закладів, майже кожне міське свято супроводжується її художнім оформлення. «Мрії і фантазії об’єднують абсолютно усіх дітей. Хотіла, щоб малюнки не тільки прикрашали, але й були корисними. Тому, дивлячись на розпис, дітлахи можуть вигадувати власні історії, крім того, на картині зображені літери і цифри, які діти можуть вивчати чекаючи свою чергу. І ще хотіла, щоб картини викликали теплі відчуття як у дітей, так і у дорослих, тому поміж іграшок, з якими бавиться дівчинка, можна зустріти іграшки з нашого дитинства», - розповідає про свій малюнок у дитячій поліклініці Юлія Петренко, одному з міських порталів.


Юлія Петренко – творчий наставник року Юлія Петренко – творчий наставник року Reviewed by nizhynprovse on травня 03, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.