Seo Services

Під час реконструкції тротуару у центрі Чернігова виявили поховання 11-12 століть




Археолог Ігор Ігнатенко повідомив на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук про те, що випадково помітив роботи з перекладання тротуарів по проспекту Перемоги, що проводилися без попереднього повідомлення археологів. Ігору вдалося призупинити роботи за підтримки членів департаменту культури, відділу охорони і пам’яток археології Чернігівської обласної ради, підприємства «Старожитності Полісся», Лівобережної археологічної експедиції Інституту археології НАН України.

Пізніше біля нічного клубу DragonFly (раніше Diamond club) виявили поховання та рештки забудови 11-12 століття. Знайдені цвяхи від труни й холодна зброя указують на поховання заможного чоловіка. Проведення археологічних робіт на цій ділянці підтвердили існування не тільки могильнику або кургану, а й житлової або господарчої забудови 13 століття. Знайдені сліди паркану та будівель зазначеного періоду.

Відсутність огорожі перетворила археологічні розкопки на музей, адже усі охочі можуть простежити за процесом роботи археологів та побачити цінні історичні знахідки.

Під час реконструкції тротуару у центрі Чернігова виявили поховання 11-12 століть Під час реконструкції тротуару у центрі Чернігова  виявили поховання 11-12 століть Reviewed by nizhynprovse on червня 18, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.