Seo Services

Чернігівщину атакували «кандидати-двійники»




За інформацією сектору комунікації поліції Чернігівської області відкрито кримінальні провадження за ч. 1 ст. 157 Кримінального кодексу України, тобто перешкоджання здійсненню виборчого права, що карається обмеженням або позбавленням волі на строк до 3 років.

Розслідування за фактом реєстрації «двійників» є технологією, яка заплутує виборців. Такі клони використовують кольори, бренд, гасла партії, але при цьому не мають відношення до неї.

Так, на офіційному сайті ЦВК говориться про виявлення 62 фактів реєстрації «двійників» представників політичних партій. У тому числі у Чернігівській області таких кандидатів уже 6.

Член партії «Слуга народу» та за сумісництвом юрист Вадим Галайчук зазначив, що наразі нараховується близько 40 таких фальшивих кандидатів, що використовують назву та символіку партії. Це кримінальне діяння, тому партія покладається на поліцію, яка має проявити належну оперативність стосовно розслідування справи.

Найяскравішим представником використання технології є кандидат по 210 округу – Роман Борсук. 25-річний кандидат у депутати поширює власні фото з символікою політичної партії «Слуга народу», а також відео, де на саксофоні грає пісню з серіалу. Свої дії чоловік пояснює тим, що він є директором з соціальної політики ТОВ з назвою «Слуга народу. ЗЕ!».

Чернігівщину атакували «кандидати-двійники» Чернігівщину атакували «кандидати-двійники» Reviewed by nizhynprovse on червня 27, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.