Seo Services

В області різко збільшилась кількість загиблих у водоймах


Департамент з питань соціального захисту та оборонної роботи Чернігівської облдержадміністрації повідомляє про різкий стрибок кількості загиблих на водоймах Чернігівщини від початку купального сезону. Лише за червень таким чином загинуло уже 12 людей, для порівняння – річний показник склав 33 особи.

Так, 13 червня загинуло 2 людини. 52-річний чоловік, тіло якого знайшли в селі Будище Коропського району та 11-річний хлопчик, який відпочивав з батьками. Батьки сприяли залученню усіх можливих служб для пошуку, але врятувати дитину не вдалося.

15 червня 10-річний хлопчик потонув в одному зі ставків села Лосинівка Ніжинського району. Горе-подія сталася 15 червня о пів на першу, коли дитина купалася. Для пошуку тіла знадобилася допомога водолазів.

17 червня стало відомо про смерть ще 2 чоловіків (31 рік і 39 років), що потонули під час риболовлі у селі Слабин Чернігівського району.

Ще 2 людей було знайдено 18 червня на ставках міста Городня і вищезгаданого села Слабин.

Управління ДСНС наголошує, що більшість випадків сталися через необачність та неуважність людей. Тож, працівники управління закликають до дотримання правил перебування біля водойм, а саме:

1.    Не заходити у воду та не перебувати на сонці у стані алкогольного сп’яніння.

2.    Не заходити у воду та не пірнати у небезпечних місцях та місцях без належного облаштування.

3.    Якщо заплуталися у водяних рослинах, зупинитися та прийняти позу «поплавка», таким чином намагаючись звільнитися.

4.    Обережно використовувати надувне знаряддя для плавання.

5.    Не залишати дітей без нагляду дорослих.

6.    Якщо складно звільнитися із течії або водяного виру, необхідно повільно пливти під невеликим кутом від берега.

В області різко збільшилась кількість загиблих у водоймах В області різко збільшилась кількість загиблих у водоймах Reviewed by nizhynprovse on червня 19, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.