Seo Services

ООН заявила про загрозливу швидкість зниження населення в Україні


За даними звіту організації населення України скоротится до 24,4 млн уже до 2100 року. Зараз населення нашої держави – близько 44 млн осіб, в 2050 році цифра зменшиться до 35,2 млн.

Звіт Організації об'єднаних націй World Population Prospects включає Україну до списку держав, населення яких за ближчі 30 років скоротиться не менше, як на 20%! До такого списку потрапили країни Балтії – Литва та Латвія, а також Болгарія та острови Океанії – Волліс та Футуна.

Причини показників у всіх країн однакові – низький рівень народжуваності та високий рівень еміграції.

Не дивлячись на те, що досить великий перелік країн зазнає зменшення населення, у звіті також іде мова про те, що населення планети суттєво  зростатиме. До 2030 року воно становитиме 8,6 млрд, до 2050 – 9,4 млрд, а до 2100 – близько 12,7 млрд. До того ж, найближчим часом більшість країн зіштовхнеться з проблемою старіння населення, що суттєво вплине на соціальну політику та охорону здоров'я в державах.

Показники народжуваності в Україні теж бажають чекати кращого. Якщо в країнах Західної Європи показники дорівнюють близько 1,8-2 дітей на одну жінку, то в Україні показник складає 1,5. Для стабілізації кількості населення в Україні показник має бути не меншим за 2,1 дітей на одну жінку.


ООН заявила про загрозливу швидкість зниження населення в Україні ООН заявила про загрозливу швидкість зниження населення в Україні Reviewed by nizhynprovse on червня 20, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.