Seo Services

Хто найбагатший у парламенті?


Топ-3 найбагатших депутатів, у яких зарплата складає не більше 7%, належать до різних парламентських фракцій.
І почесне місце парламентарія-багатія займає Вадим Новинський («Опозиційний блок»). За 2018 рік його дохід складає 458 млн грн, що на 330% перевищує дохід попередніх років. Більше 70% доходу складають дивіденди. Слід наголосити на тому, що Новинський є власником Смарт-холдингу, до якого належить Херсонський суднобудівний завод (Смарт-Маритайм Груп). Кількість компаній, де депутат є бенефіциаром також значно зросла, тепер їх 111.

Срібло серед найбагатших забирає член БПП Максим Єфімов. Його доходи мають менш примітний приріст, ніж у Новинського. Наразі річний дохід нардепа – 330 млн грн, тобто в 19 разів більший минулорічного. 296 млн з цієї суми Єфімов отримав за допомогою погашення заборгованості за договором поступок прав вимоги.
Закриває трійку олігархів з парламенту Сергій Мартиняк з «Волі народу». Його дохід – 217 млн грн, а приріст у порівнянні з минулим роком більше 620%.

У підсумку за останню каденцію народні депутати України збільшили власні доходи на 81%. За минулий рік вони заробили близько 2,5 млрд грн, з яких вищезгадані найбагатші нардепи мають майже половину. Але не всі обранці примножили доходи, у 16% депутатів вони впали. Якщо у 2015 році згідно декларацій 53 депутати не мали інших доходів, крім заробітної плати народного обранця, то у 2018 році їх стало 94.

Хто найбагатший у парламенті? Хто найбагатший у парламенті? Reviewed by nizhynprovse on червня 20, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.