Seo Services

Громада Крут з третьої спроби перейшла до ПЦУ


Релігійна громада Крут перейшла до ПЦУ. Таке рішення вдалося прийняти лише з третіх зборів. Голова зборів Микола Ворона прокоментував: «Місцевий священник не давав можливості провести збори за перехід релігійної громади, він привозив «тітушок», пенсіонерів як паломників, тому тільки з 3 разу вдалося провести збори».
На останні збори волевиявлення громадян з'їхалися охороняти військові, учасники АТО, волонтери зі всієї Чернігівщини. Боротьба за церкву місцевих вірян і активістів допомогла відтіснити більше ніж півсотні «тітушок». Засідання було проведене.
Священик Сергій Чутченко підтвердив перехід громади дописом у соціальній мережі: «Релігійна громада села долучається до Українського православ’я, релігійна громада села не хоче належати до Церкви, центр якої знаходиться в країні-агресорі. Тому Крути – це ПЦУ! З певного промислу Божого крутянам довелося це доводити тричі».
З присутніх 119 людей, всього 5 не проголосувало за перехід до ПЦУ, вони вирішили залишитися при УПЦ МП. Ніжинська єпархія УПЦ МП прозвала збори "розкольницькими"

Громада Крут з третьої спроби перейшла до ПЦУ Громада Крут  з третьої спроби перейшла до ПЦУ Reviewed by nizhynprovse on липня 08, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.