Seo Services

Упродовж доби в області зареєстрували 16 пожеж через спалення сухої трави. ЖАХЛИВІ ФОТО


За останню добу в області зареєстрували 16 пожеж через спалення сухої трави. Полум’я охопило площу майже 82 гектарів. Загалом з березня пожеж пов’язаних з підпалом сухої трави сталося 1384!

ПАМЯТАЙТЕ, що трав’яні пожежі призводять до помітного зниження якості ґрунту. Спалювання органічної речовини — головний фактор зниження родючості.

Разом з травою згорає й накопичена в ґрунті органіка, збільшуючи викиди вуглекислого газу, посилюючи так званий «парниковий ефект», який призводить до несприятливих змін і коливань клімату на планеті.

У результаті випалювання сухої трави збіднюється видовий склад рослинності і тваринного світу. Скрізь, де пройшов вогонь, не буде колишнього різнотрав’я, бур’яни захоплять звільнену територію.

Під час пожеж гине багато комах, їхнi лялечки, а також сонечка, туруни, дощові черв’яки та інші організми, які беруть участь у процесі утворення ґрунту.

Випалювання сухого травостою викликає загибель кладок та знищення місць гніздування таких птахів, як крижень, чайка, травник, бекас, очеретяна і звичайна вівсянки, польовий і лісовий жайворонки, щеврики.

Гніздовий період цих птахів розпочинається на початку квітня. Із випалених місць птахи йдуть назавжди.

Від сильної трав’яної пожежі гинуть практично всі тварини, що живуть у сухій траві або на поверхні ґрунту (зайці, їжаки, плазуни, земноводні).

Хтось згорає, хтось задихається від диму. На згарищах дуже часто знаходять згорілі пташині гнізда зі слідами яєць, обгорілих равликів, дрібних ссавців, плазунів.



Упродовж доби в області зареєстрували 16 пожеж через спалення сухої трави. ЖАХЛИВІ ФОТО Упродовж доби в області зареєстрували 16 пожеж через спалення сухої трави. ЖАХЛИВІ ФОТО Reviewed by nizhynprovse on вересня 09, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.