Seo Services

Переїзд поліклініки: відповідає головний лікар



Питання переїзду дорослої поліклініки викликало великий резонас серед містян. Тому ми вирішили поспілкуватись з головним лікарем Ніжинської центральної лікарні Костирком Олександром Михайловичем та поставити йому чотири питання, які найбільше турбують наших підписників. 

Олександр Михайлович, які плюси реалізації проекту «Єдине медичне містечко»? Для чого взагалі цей переїзд?

Всі сучасні лікарні в розвинених містах розміщені на одній території. Ніде немає такого, що підрозділи лікарні розкидані по всьому місту. Ми хочемо створити сучасну лікарню, на території якої буде розміщена вся інфраструктура. Наша ціль приведення лікарні до вимог часу.

Наскільки безпечним є переїзд, бо фактично під одним дахом будуть  знаходитись і вагітні мами, і хворі люди?

Хочу привезти приклад, навіть не потрібно далеко ходити – місто Прилуки. У цьому місті взагалі немає пологового будинку, там пологове відділення, яке розташоване в лікарні поруч з усіма іншими відділеннями. Поряд з ним терапевтичне, хірургічне відділення і т.д. Загрози здоров’ю майбутніх мам та немовлят немає. Окрім того, у нас наявні всі висновки Дерпродслужби щодо безпечності та відповідності приміщення для надання медичних послуг.

Що буде із звільненим приміщенням поліклініки?

Нашою основною умовою було збереження медичного напрямку в будівлі. Половину приміщення буде займати первинна медико-санітарна допомога, сімейні лікарі, частину буде займати судмедексперт. Також на території колишньої поліклініки буде «кабінет довіри», де будуть надавати допомогу людям хворим на ВІЛ. Окремі депутати міської ради говорять про розміщення там комунальної аптеки, проте наскільки є реальним її відкриття я не готовий сказати.

На фотографіях відремонтованих приміщень немає місць для очікування, поки люди знаходяться в черзі. Чи є в планах встановлення такої зони?

Звісно. Зараз сам переїзд ще не відбувся. Всі меблі та обладнання будуть згодом перенесені і місце для очікування у коридорі буде.

Переїзд поліклініки: відповідає головний лікар Переїзд поліклініки: відповідає головний лікар Reviewed by nizhynprovse on вересня 13, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.