Seo Services

При НДУ діє унікальна гончарна студія



У Ніжинському державному університеті працює унікальна гончарна студія. Вона створена для усіх охочих з метою навчання гончарного ремесла. Подібних об’єктів не існує у межах Чернігівської області.

Її засновником є викладач та відомий у Ніжині археолог Кедун Іван Станіславович. Розвивати гончарство в місті науковець почав під час літньої археологічної  школи, тоді і виникла ідея створення стаціонарної студії. Зараз студію охоче відвідують учні ніжинських шкіл, а також студенти ніжинського вишу в рамках курсу «експериментальна археологія». Так, для учнів школи №16 було проведено 3 майстер-класи.

У планах засновників організація місячного курсу з гончарства, у результаті  якого учасники отримають  сертифікати про проходження курсу. Курс складатиметься з 15 занять.

А невдовзі, на базі студії почне працювати гончарний гурток, а також гурток з історичного фехтування. За словами Івана Кедуна навесні на подвір’ї університету буде відкрито стаціонарний лучний тир. Таким чином, на постійній основі ніжинці та гості міста зможуть повністю зануритись у середньовічну атмосферу.

Ще один напрямок діяльності археологічної студії – реплікація знахідок місцевих археологів. «У перспективі, коли буде створено археологічну експозицію, у музеї поруч з нею буде інтерактивна виставка. Поруч зі стендами, які будуть містити археологічні знахідки, у вільному доступі будуть знаходитись їх репліки. Кожен відвідувач музею зможе потримати в руках копію знахідок», - ділиться планами Іван Кедун.

Щоб відвідати гончарну студію необхідно написати у мережі фейсбук офіційній сторінці Ніжинського археологічного товариства або його керівнику студії Кедуну Івану Станіславовичу.



При НДУ діє унікальна гончарна студія При НДУ діє унікальна гончарна студія Reviewed by nizhynprovse on грудня 19, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.