Seo Services

Місто може втратити унікальний туристичний об’єкт



На сесії міськради депутати розглянули проект-рішення щодо дострокового розірвання договору-оренди приміщення по вулиці Московська 6. Це приміщення більш знайоме ніжинцям як аптека Михайла Лігди – найстаріша  аптека на Лівобережній Україні. Вона була відкрита в 1777 році, за весь цей час приміщення не зазнало перебудов. Місцевий підприємець, який орендує аптеку, підтримує відповідний зовнішній вигляд, бажаючи зберегти її у якості музею. Тут експонуються документи про історію аптеки, старовинний аптечний посуд, шафа для медикаментів та давні рецепти ліків.

Однак міська влада пропонує розірвати договір з підприємцем, вбачаючи порушення умов договору із сторони орендатора. Таким чином, влада ставить під загрозу існування аптеки як туристичного об’єкту, тому що у разі розірвання договору з орендатором міська влада оголосить конкурс, на якому невідомо хто переможе і невідомо, яка буде подальша доля приміщення. Скоріше за все на конкурсі переможе аптечна мережа, яка знехтує історичним та культурним значенням приміщення.

За пропозицією Дмитра Тимошика розгляд рішення відтермінували. «Якщо ми говоримо про сучасне приміщення, то можна думати про інше використання, але це історичне та унікальне приміщення. І найстаріша аптека Лівобережної України повинна залишатися аптекою», - зазначив депутат. Тепер це питання детальніше розгляне комісія міської ради.

Місто може втратити унікальний туристичний об’єкт Місто може втратити унікальний туристичний об’єкт Reviewed by nizhynprovse on грудня 24, 2019 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.