Seo Services

Центр STEM освіти «ідеЯ» - центр розвитку вашої дитини



Будь-яка дитина талановита і допитлива від природи. Для легкого і всебічного розвитку дітям потрібен цікавий і захоплюючий простір, в якому б вони могли  гратися і водночас навчатися, не боятись проявляти себе, розкрити здібності, навчитися висловлювати власні думки та ідеї, дослухатися до  інших і працювати в команді… А ще – отримати якісну, цікаву і доступну позашкільну освіту. Центр STEM освіти «ідеЯ», що діє в Ніжині  ідеально підходить для цього.

Керівник центру – Анна Тимошик поділилася з нами таємницями їх занять.


- Анно, ваш центр – єдиний в Ніжині з подібним напрямком. Що надихнуло Вас на його відкриття?

- Я з власного досвіду знаю: коли кубики LEGO потрапляють в дитячі руки, починається магія. Ігри з власними дітьми і надихнули мене на відкриття такого дитячого простору, де можна фантазувати, робити помилки і шукати шляхи їх вирішення самостійно.

- Чому саме LEGO? Можна ж взяти інший конструктор і з ним гратися?


- Серії конструкторів розроблені до вікових потреб і інтересів дітей, для гри, навчання і конструювання. До того ж LEGO передусім якість, надійність  і чітка система, коли ми обираємо щось для дітей.  

Уже  40 років компанія LEGO випускає набори для навчання LEGO Education. Вони основані на системі 4С  ( connect, construct, contemplate, continue). 
Насамперед дитина повинна розуміти, що ми будемо вивчати. На початку заняття обов’язково визначаємося з темою, через історію від LEGO –чоловічка, мультик, гру. Теми кожного заняття різні, та зачіпають різноманітні сфери життя(осінній ліс, будівельна техніка, швидкісні перегони, морські мешканці, літаки, країни світу тощо).  Наступний етап – конструювання. В залежності від віку діти конструюють за показом чи вказівкою педагога, схемою чи ілюстрацією, вони будують власні конструкції. На третьому етапі  - рефлексії  -діти порівнюють конструкції між собою знаходячи спільне і відмінне, усвідомлюють, що і всі ми чимось схожі, а в чомусь відрізняємось, це вчить дітей приймати один-одного
Після цього наступає етап розвитку  - діти отримують додаткові завдання для створення власної сюжетної творчої гри. Тут  кожен може висловити власну думку, власні аргументи, приміряти на себе будь- яку  соціальну роль, і головне кожна така гра є неповторна, адже кожна дитина в цій гріособистість і має свій унікальний досвід. 

- Які курси на сьогоднішній день діють у центрі?



- Коли ми тільки-но відкрились, у нас діяли тільки курси для дітей дошкільного віку і садочок неповного дня.  На сьогоднішній день Центр STEM освіти «ідеЯ» пропонує 4 річні курси з LEGO конструювання для дошкільнят від 3 до 6-7 років. Кожен з курсів має свою особливу назву. Це Дослідники (3-4 роки), Експериментатори (4-5 років), Винахідники (5-6 років), для дітей 6-7 років - курс Юні інженери.  І зараз ми відкриваємо новий курс – Ментаніум.

Кожне заняття триває годину і проходить раз на тиждень.
- В центрі діє курс з робототехніки для школярів. Яка його особливість?


- Так, у 2019 році у нашому центрі відкрився трирічний курс з робототехніки. Він розрахований на дітей від 6 до 11 років. На кожному занятті учні будують моделі реальних роботів і аналізують особливості їх роботи за допомогою набору від LEGO Education WeDo 2.0. Це курс, який дозволить дитині із задоволенням опановувати складні технічні поняття. А використання мови програмування дасть змогу працювати з алгоритмами та самостійно писати програми для роботів вже з перших занять.

Курс має три рівні: для дітей 1, 2, та 3- 4 класу. Втім, як показала практика, на третій рівень до нас прийшли шестикласники і семикласники. Для них це захоплююче, тому що в домашніх умовах вони цього зробити не зможуть.

Вихованці вашого закладу вже пробували свої сили у змаганнях?



– Так, у цьому році на курсах дошкільнят у компанії LEGO з’явився новий напрямок  - це участь у FIRST LEGO League Junior Discovery Editionдля дітей 4-6 років. Звісно, ми вирішили теж долучитися і позмагатися. Але це відбувається в межах того закладу, який відвідує дитина. Обираються команди, тренер має перелік зустрічей, де вони працюють над однією місією. У цьому році для дошкільнят це тема «Будівельний бум», де в снові є розбудова міста. Тож 5-річні ніжинці вже переймаються благоустроєм міста.

Поділюся планами на майбутнє: 22 лютого ми плануємо показати свої вміння в Чернігові на фестивалі ««SIVER TechFest»», на змагання з робототехніки.

Як діти ставляться до невдач на заняттях, адже таке теж трапляється?



– Не можна ось так взяти і вигадати якийсь винахід. Як казав Т. Едісон про свій винахід – електричну лампочку: «Я не зазнавав невдач. Я просто знайшов 10000 способів, які не працюють». Тому на наших курсах діти й проходять цей шлях від дослідника до винахідника. Наші заняття допомагають дітям мислити структурно, але, водночас, дитина може вийти за рамки і втілити свою ідею в життя.

Отож, Центр STEM освіти «ідеЯ» чекає на вас! Тут діти знайдуть нових друзів, будуть дослухатися один до одного, навчаються логічно мислити,  опановувати складні технічні поняття та на повну використовувати свої розумові здібності.
Центр знаходиться за адресою: м. Ніжин, вул. Московська, 54
тел.: 0634330501

За матеріалами mynizhyn.com

Центр STEM освіти «ідеЯ» - центр розвитку вашої дитини Центр STEM освіти «ідеЯ» - центр  розвитку вашої дитини Reviewed by nizhynprovse on лютого 02, 2020 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.