Seo Services

Які є різновиди металопрокату

Металопрокат – популярний матеріал у багатьох сферах нашого життя: будівельній, промисловій, дорожньо-транспортній, харчовій, фармацевтичній, нафтогазовій тощо. Залежно від галузі застосування, ми використовуємо той чи інший вид металопрокату.

Що таке металопрокат

Металопрокат – це продукція з металу, яка піддається спеціальній обробці для набуття потрібних властивостей і форм. Сама технологія має назву прокатка або вальцювання, і передбачає обробку металу тиском.

  • Залежно від металу металопрокат поділяється на:

  • Чорний – вироби переважно зі сталі та заліза. З нього виробляють деталі для машин і техніки. Також він слугує у виробництві труб, рейок, паль, балок тощо.

  • Кольоровий – вироби з кольорових металів. До них належать мідь, алюміній, титан, цинк, свинець, олово, нікель. Найчастіше використовуються в електроніці, медицині, авіації і приладобудуванні.

  • Нержавіючий – оцинковані вироби з металу, стійкі до корозії та погодних умов.

Які бувають вироби з металопрокату

За готовими виробами металопрокат класифікують на  :

  1. листовий: листовий метал, стрічка;

  2. сортовий: арматура, круг, шестигранник, смуга, квадрат, дріт тощо.

  3. фасонний: швелер, куточок, балки.

  4. трубопрокат: зварні, холоднотягнуті, гарячекатані труби з різними формами перетину.

  • Арматура зустрічається зазвичай у вигляді стрижнів чи дроту різного перетину і різної форми. Використовується для армування залізобетонних виробів і монолітних будівель, а також при будівництві металоконструкцій.

  • Кола - повнотілі прутики з круглою формою перерізу, діаметр яких може бути від 8 до 320 міліметрів. Застосовуються під час виготовлення втулок, кріплень, валів, труб без швів.

  • Листовий метал – найбільш популярний тип металопродукції. Має форму листків або широких листових смуг. Використовується у виробництві елементів для спецтехніки та різних видів транспорту, обладнання харчової та хімічної промисловості, покрівлі і огорож.

  • Смуга має вигляд плоского металевого прямокутника з фіксованими розмірами згідно ДСТУ. Виготовляється з низьколегованої, вуглецевої або пружинно-ресорної сталі. Основа для виробництва гайок, ресор. Необхідна для створення деталей машин і промислового обладнання, а також для зведення огорож і домашніх навісів

  • Куточки являють собою пластини, зігнуті під прямим кутом. Застосовуються у машино-, вагоно-, автомобілебудуванні. Забезпечують надійне з’єднання виробів з дерева та металу.

  • Швелер – виріб, який вирізняється П-образним перетином. Широко використовується у будівельній сфері. Без нього неможливо уявити зведення багатоповерхівок, приватних будинків, промислових об’єктів, мостів, ангарів. Сфера застосування швелерів поширюється на автомобілебудування, верстатобудування, вагонобудування.

  • Труби.

  • Балки мають поперечний переріз у формі букви «Н». Доцільні у монтажі перекриттів. Виконують функцію опорних елементів.

Які є різновиди металопрокату Які є різновиди металопрокату Reviewed by новини on липня 24, 2024 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.